ai-01.jpeg
sfelogoi-03

PER MÉS INFORMACIÓ CONTACTEU-NOS A:

info@setfontsenergia.cat

SET FONTS ENERGIA SCCL és una cooperativa de consumidors i usuaris creada amb el suport de l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons, i amb el suport del Consell Comarcal d’Osona. L’objectiu de l’organització és que les veïnes i veïns de Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons puguin fer la transició energètica al municipi.

Enllaços d'interès

Balenyà sostenible

COSPES Sant Pere de Torelló

Segueix-nos:


instagram

©2022 Set Fonts Energia

renovables-1-960x640.jpeg

Transició energètica

Què significa ser associat?

Som una Cooperativa. No som una empresa.


SET FONTS ENERGIA SCCL som una Comunitat Energètica de Consum Compartit sense ànim de lucre, que volem impulsar un model de transició energètica al municipi de Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons. La finalitat d’aquest projecte és començar a incorporar sistemes energètics alternatius,  fer el pas cap una economia verda i sostenible, i assolir estalvis en la factura energètica.

Per ser soci de la cooperativa, a part de la quota, és obligatori posar plaques a casa meva?

Quin benefici obtinc per fer-me soci?

A part del benefici mediambiental per a tu i la resta dels teus veïns, bona part de l'energia produïda per la cooperativa serà repartida entre els socis. El que vol dir que la teva companyia t'abonarà en cada factura la part que et correspon.

No. En cap cas s'han de fer instal•lacions particulars per poder ser soci. L’ingrés del capital social i les vostres dades són els únics requisits imprescindibles per formar-ne part.

Com es pagaran les despeses que pugui tenir la cooperativa?

Si ja tinc plaques solars instal·lades, ens convé fer-nos socis?

Quant a l’aprofitament d’energia, dependrà de quina cobertura us donin les vostres plaques sobre el consum total de la llar. En cas que tinguéssiu un dèficit de producció, aquest o una part d’aquest, el podeu rebre de la cooperativa.
Tanmateix, la pertinença a la cooperativa podrà reportar-vos beneficis en tot allò que sigui compra agregada o compra col·laborativa de productes i serveis diversos, com ara llenya, pèl·lets, manteniment d’instal·lacions relacionades amb el consum energètic, etc.
 

L'Assemblea de socis decidirà una quota per cada kW que s'ha cedit al soci. Aquesta quota resultarà sempre molt inferior al benefici que el soci aconseguirà en factura.
 

Què pot passar si mai el preu de l’electricitat té una baixada molt important?

Si mai volgués deixar de ser soci, que passa amb el meu capital?

Tenint en compte que Set Fonts Energia no ha hagut d’endeutar-se i conseqüentment la quota serà molt baixa, no és previsible que aquest preu baixi per sota d’aquesta. En qualsevol cas, aquest seria un tema a tractar en Assemblea General, i la decisió corresponent es prendria per acord majoritari dels socis.

Simplement, un cop presentada la sol·licitud de baixa, l’òrgan competent decidirà sobre aquest, tal com està estipulat en els Estatuts, i el capital social aportat serà retornat.

Vull més informació…:

Envia’ns un correu a info@setfontsenergia.cat i ens posarem en contacte amb tu per donar resposta als teus dubtes, consultes, ... I si vols més informació, t’animem a venir a les reunions informatives que tenim previst organitzar de cara a la tardor.

Més preguntes? Contacta'ns